Bredbåndselskabernes kamp for et sikkert internet

Internettet er efterhånden blevet et at de vigtigste værktøjer i hverdagen.
Dette skyldes ikke blot at internettet er den platform der muliggør global kommunikation, men også dens rolle som redskab på næsten alle danske arbejdspladser.

Også privatpersoner og det offentlige, er i større grad end nogensinde begyndt at få store dele af deres kommunikations-behov dækket via nettet. Stabilt bredbånd er derfor blevet fast inventar, i næsten alle husstande: Man skulle jo nødigt gå glip af noget vigtigt på
facebook, twitter eller andre netbaserede fællesskaber, og streaming tjenester til TV-serier og film, kræver jo også en god bredbåndsløsning.

Derfor skulle man tro at en bredbåndskunde med en billig og hurtig internetløsning, får alle sine behov dækket: Men dette er desværre ikke tilfældet.

Det moderne samfund har medført et internetmiljø, hvor det ikke længere er nok kun at søge efter hurtige forbindelser til billige priser, for det er ikke længere sikkert at færdes alene på nettet, væbnet kun med et antivirus program og sin egen sunde fornuft.

En moderne digital verden, betyder moderne digitale goder på nettet, men sammen med disse følger også digitale trusler, som mange desværre ikke overvejer, før det er for sent.

Hver 3. dansker har oplevet af være offer for cyberkriminalitet, og bag lukkede døre brager en hed kamp mellem net-trusler og internetbrugerne, hvor ethvert våben mod den usynlige fjende er en kærkommen gave.

Faren for cyberkriminalitet er så stor, at Forsvarets Efterretningstjeneste i 2017 erklærede cyberkriminalitet for en af de største trusler mod Danmark.

Hvert år oplever alt for mange danskere at deres netbank oplysninger bliver stjålet, og deres personlige oplysninger og dokumenter taget som gidsel. Trods råb om hjælp står myndighederne stadig uden specifikke forsvarsstrategier, der kan tackle dette online-angreb mod den danske befolkning,
Bredbåndsselskaberne, den uventede helt af folket
Derfor er det et stort skridt på vejen mod et trygt og sikkert internet, at visse bredbåndsudbydere, såsom det danske selskab Yousee, har valgt at skærpe deres fokus på online-sikkerhed, for at sikre deres kunde mod online-kriminalitet.

Visse danske selskaber har kastet sig ind i kampen, og er begyndt at sælge sikkerhedspakker sammen med deres bredbåndsabonnementer, der sikrer køberne mod cybertrusler, hackere, virus og ondsindede hjemmesider.

Det er et fantastisk initiativ: Endelig står internetforbrugere ikke længere alene på fronten, men har hele deres bredbåndudbyders samlede ekspertise bag sig, gennem den tilhørende sikkerhedspakke, der beskytter mod farerne der lurer på nettet.

Hvem skulle have troet, at bredbåndsudbyderne ville blive den nye uventede helt af folket i nutidens Danmark?